Vrijwilligersmiddag 2024

Vanmiddag was het tijd om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar. We hebben ook gezorgd voor wat bijscholing:

Suzanne de Vries van EdInova legde ons uit hoe een route voor nieuwkomers eruit ziet. Dat was verhelderend!

Daarna was het de beurt aan Sanna Taoufik van Thobs om ons te vertellen over wat zij precies doet om de mensen in de Z-route te helpen hun weg in Nederland te vinden. Er wordt gewerkt met 12 domeinen. Het voor ons als taalvrijwilligers duidelijker geworden hoe we de bezoekers die vanuit Thobs naar ons worden doorgestuurd, kunnen helpen.

Daarna was het tijd voor de première van onze eigen ATT-film! Er is door Deniz Izler, Johnny Shakkour en Josje Toby heel hard aan gewerkt. De film is bedoeld voor nieuwkomers zodat ze kunnen zien wat ze bij Alkmaar Taal Thuis kunnen komen doen en wat ze van ons mogen verwachten. Het leukste stukje was dat bezoekers vertellen wat zij van ons taalcafé vinden. Er kwamen regelmatig vertederende, positieve geluiden uit de zaal. De film komt morgen online via YouTube! De link naar de film zullen we delen in een los bericht.

Daarna hebben we ‘onze’ barjuffrouw Johanna die ons vijf jaar lang heeft bijgestaan met koffie, thee, raad en daad, even in het zonnetje gezet. Zij neemt deze maand afscheid van haar vrijwilligerswerk. Ze kreeg van ons een paar pakjes van haar lievelingskoek en een bos bloemen, als bedankje voor de afgelopen jaren. We zullen haar missen!

Onze vrijwilliger Henk had net als vorig jaar weer een lied geschreven dat hij, samen met alle vrijwilligers van ATT ten gehore heeft gebracht. De tekst vindt u onder aan deze post.

Tot slot hebben we gesmuld van al het lekkers dat alle vrijwilligers hadden meegenomen! Het zag er allemaal fantastisch uit! Ontzettend veel dank aan alle ATT-vrijwilligers voor de genomen moeite!

Met plezier hebben we gezien hoe onze vrijwilligers hebben genoten van dit samenzijn.

Het was een hele leuke middag!

Tot slot dank aan David van Wijkwaard die ons heeft geholpen met de technische uitdagingen van deze middag.

Hier vindt u de tekst van het lied van Henk Pielage:

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.