Andere taalhulp-punten in Alkmaar

Taalhuis Alkmaar centrum

Taalcafé : Voor iedereen die met elkaar Nederlands wil praten. Of een taalspelletje wil doen, iets wil lezen of schrijven of gewoon een kop koffie wil drinken. 
Vrijwilligers van Bibliotheek Kennemerwaard zorgen voor de begeleiding.

Woensdagen 09.30 – 11.00 uur , adres: Gasthuisstraat 2

Donderdagen 11- 12.30 uur: adres: Laan van Straatsburg 2 

https://www.bibliotheekkennemerwaard.nl/taalhuis

Online Taalcafé Taalhuis

Iedere week doen we een taalspelletje, lezen of schrijven we met elkaar. Deelnemen aan de online cafés is gratis en gaat via Teams. Aanmelden is noodzakelijk voor het ontvangen van de link. 

Woensdagen 18.45-19.45 uur

Aanmelden
Mail naar i.renardel@bknw.nl de volgende gegevens:

  • voornaam
  • achternaam 
  • telefoonnummer

Downloaden Teams
De Online Cafés vinden plaats via Microsoft Teams. Hier vind je alle informatie om het programma te downloaden. [Download Microsoft Teams]

Open Leer Centrum

Tesselschadestraat 17, maandag en woensdag van 13.00 u. tot 15.30 u. A1-niveau, op woensdag A2+-niveau. 

Aanmelden hoeft niet: belangstellenden kunnen gewoon langskomen (bij lokaal 1A) voor een proefles en kennismaking. 

Gilde Alkmaar\ SamenSpraak

Stichting Gilde Alkmaar SamenSpraak brengt Nederlanders en anderstaligen bijeen om de Nederlandse taal en cultuur te delen. Geïnteresseerde taalbegeleiders en anderstaligen krijgen een gesprek met een coördinator, die daarna gaat kijken welke personen aan elkaar gekoppeld kunnen worden

E-mail naar SamenSpraak@gildealkmaar.nl of bel 06 19016508.

Dialoog

Dialoog – Taalhulp voor anderstaligen is een vereniging van vrijwilige taalbegeleiders in Alkmaar.

De coördinator doet intakes met de vrijwilligers en anderstaligen. Zij maakt passende koppels, geeft voorlichting en informatie over de werkwijze en  ondersteunt de vrijwilligers.

De taalbegeleiders helpen anderstaligen beter Nederlands te spreken, verstaan, schrijven en begrijpen. Ook vertellen zij over de Nederlandse gewoonten en gebruiken. Daarvoor heeft een taalbegeleider wekelijks een tot twee uur contact met de anderstalige. De anderstalige geeft aan wat hij/zij wil leren of oefenen. Info: https://www.dialoog-taalhulp.nl

Contact: bel 06-45544957 of e-mail: dialoog.taalhulp@gmail.com  

Alkenhorst- gemeente Alkmaar en Vonk

Elke maandag en donderdagochtend bieden de gemeente Alkmaar en Vonk Nederlandse GRATIS les aan in de Alkenhorst. Het zijn lessen voor mensen die klaar zijn met de inburgering of de inburgering niet hoeven te doen. De groep die les volgt, krijgt alleen les in praten. Veel van deze cursisten kunnen niet lezen of schrijven. Ze leren de woorden en zinnen die ze nodig hebben om zichzelf beter te kunnen redden. Aanmelden kan online via: https://www.vonknh.nl/beter-nederlands-leren-nt1 of loop binnen bij de Alkenhorst om een inschrijfformulier op te halen.

Basisschool de Wegwijzer

Voor taalles bij de Wegwijzer is iedereen welkom. Het is ma en wo van 12.30-14.00 uur. Ze werken aan de hand van thema’s van de kleuterklas, dus bijvoorbeeld nu het circus. Dit om ouders dezelfde woorden te kunnen leren die hun kinderen op school leren. Ze werken met de methode Logo 3000. Ze werken met 1 docent per middag.

Percivalstraat 3, 1813 LT Alkmaar, tel. 072 – 540 10 95, e-mail: de.wegwijzer@saks.nl

Reacties zijn gesloten.