Financiële steun

Alkmaar Taal Thuis wordt gerund door vrijwilligers. We bestaan dankzij giften, fondsen en subsidies.

Met uw gift aan Alkmaar Taal Thuis steunt u ons taalcafé. 100% van onze inkomsten wordt besteed aan de huur van de ruimte in wijkcentrum Wijkwaard en de aanschaf van leermaterialen. Uw bijdrage is hard nodig om open te blijven!

Er is veel negativiteit rondom het thema integratie van vluchtelingen en andere nieuwkomers.

Alkmaar Taal Thuis helpt op positieve wijze om nieuwkomers hun plek in onze maatschappij te laten vinden en volwaardig lid van onze maatschappij te laten zijn. Het blijft bij ons niet bij mooie woorden. We zetten ons elke week in met raad en daad, om mensen die in Alkmaar komen wonen vanuit een ander land (dat kunnen vluchtelingen\ statushouders zijn maar bijvoorbeeld ook mensen die trouwen met een Nederlander) hun weg te laten vinden. Wij maken voor deze mensen een groot verschil.

Word ‘Vriend van Alkmaar Taal Thuis’!

U kunt kiezen uit vier ‘smaakjes’:

Gift S:   €10

U krijgt van ons een extra kopje koffie\ thee met een koekje in Wijkwaard.

Gift M  €25

Wij vermelden uw naam (desgewenst) in de eerstvolgende nieuwsbrief als ‘Vriend van Alkmaar Taal Thuis’.

Gift L  €50

Wij vermelden uw naam (desgewenst) in ons jaarverslag als ‘Vriend van Alkmaar Taal Thuis’.

Gift XL €100

Wij vermelden uw naam (desgewenst) in ons jaarverslag én op de website als ‘Vriend van Alkmaar Taal Thuis’.

Uiteraard zijn we blij met elke euro, dus een kleiner (of groter) bedrag kan natuurlijk óók!

Stichting Alkmaar Thuis

NL24 INGB 0005 9317 20

 t.n.v. Alkmaar Thuis te Alkmaar o.v.v. Alkmaartaalthuis.

Omdat Alkmaar Thuis heeft ANBI status heeft, is uw gift aftrekbaar van de belasting.

Alkmaar Taal Thuis financieel steunen: doen!

Als u ervoor kiest om Alkmaar Taal Thuis financieel steunen, komt uw gift voor de volle 100% ten goede van onze geheel uit vrijwilligers bestaande organisatie.

U helpt mee om ons taalcafé open te houden. Met uw financiële bijdrage betalen we de huur, kopen we leermateriaal of zorgen we dat we de kennis en kunde van onze vrijwilligers up to date blijft. Uw donatie is superbelangrijk voor ons. We besteden elke cent aan de directe, laagdrempelige hulp aan mensen die de Nederlandse taal en cultuur willen leren.

Wilt u méér doen? Word vrijwilliger!

Naast uw financiële bijdrage, kun u ook meehelpen als vrijwilliger bij het taalcafé. Elke maandag en\ of donderdag van 13.45-16uur werken onze fantastische vrijwilligers met onze bezoekers en meer handjes zijn altijd welkom. U helpt de bezoekers met het leren van de Nederlandse taal, of met het vinden van de weg in onze maatschappij en onze mooie stad Alkmaar. U hoeft geen docent te zijn, of ervaring te hebben als u bij ons vrijwilliger wilt zijn.

Wij bieden u indien gewenst begeleiding. Er is een kast vol materiaal waarmee u één op één kunt werken met een van onze bezoekers aan een tafeltje kunt werken.

Het taalniveau is heel verschillend. De één leert net de eerste woordjes of het vormen van een zin, de ander discussieert graag over het nieuws of praat over de uitdagingen die je als nieuwkomer in een vreemd land tegenkomt.

Eén keer per jaar organiseren we voor onze vrijwilligers een avond waarin een gastspreker onze vrijwilligers inspireert en uitleg geeft over diverse werkvormen etc.

Werken als vrijwilliger bij ons taalcafé geeft heel veel voldoening. Er ontstaan vriendschappen, we vieren samen de succesjes en als vrijwilliger leert u ook weer van uw taalmaatje over buitenlandse gebruiken en begrippen.

Na elke taalmiddag gaan vrijwilligers én bezoekers met een grote glimlach de deur weer uit, wetende dat we allemaal een steentje hebben bijgedragen aan het inburgeren van de nieuwkomers in onze stad Alkmaar.

U bent van harte welkom om ook het verschil te maken in het leven van een nieuwkomer!

Reacties zijn gesloten.