Stichting Leergeld helpt

Geldzorgen

Stichting Leergeld helpt kinderen uit gezinnen met geldzorgen. Deze kinderen dreigen door de financiële situatie buiten de boot te vallen als het gaat om binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zij zetten zich in voor deze kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Hun missie is dat elk kind kan meedoen. Want nu meedoen is later meetellen in de maatschappij!

Het kan gaan om financiële steun voor schoolspullen, muziekles of een lidmaatschap bij een sportvereniging. Zij bieden de kinderen een opstapje, waardoor ze toch deel kunnen nemen, kennis kunnen opdoen en vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Leergeld Alkmaar

Leergeld Alkmaar is in 2019 opgericht en vanwege de corona pandemie in februari 2021 echt van start gegaan. In 2021 zijn ruim 100 gezinnen geholpen en bijna 200 kinderen blij gemaakt met een fiets of laptop. Zij merken dat zowel professionals als mensen met een krappe beurs hen steeds beter weten te vinden. Inmiddels heeft Leergeld Alkmaar naast fietsen en laptops ook verjaardagsboxen (via Stichting Jarige Job), Squla, Schoolspullenpassen (via Armoedefonds) en Sport- en cultuurabonnementen (via Jeugdfonds Sport & Cultuur) en/of benodigdheden. Zij breiden ons samenwerkingsnetwerk steeds meer uit en hopen zo meer ouders en kinderen te bereiken die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Leergeld Alkmaar is een vrijwilligersorganisatie met 15 vrijwilligers, inclusief het bestuur. 

Wat kun je aanvragen?

Je kunt hulp aanvragen voor activiteiten op het gebied van school, sport, cultuur en welzijn. Hier vind je de lijst met wat ze nu aanbieden. Wil je iets aanvragen wat niet op de lijst staat? Overleg dan even met hen. Ze proberen zoveel mogelijk aan je wensen tegemoet te komen. Per jaar is een vast bedrag beschikbaar per kind. Je kan dus meer aanvragen doen, maar altijd binnen een budget. 

Stichting Leergeld betaalt altijd rechtstreeks aan de leverancier, club of vereniging. Zij kennen vergoedingen toe vanaf de datum van je aanvraag. Ze vergoeden dus geen kosten achteraf. Je kunt dus het beste eerst je aanvraag indienen, voordat je jezelf inschrijft bij een club of vereniging.

voor meer informatie; klik hier

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.