Refugee Talent Hub

Er is een nieuwe organisatie die nieuwkomers helpt bij het vinden van passend werk. De organisatie heet Refugee talent hub.

Hieronder kun je lezen wat zij doen en waarmee ze kunnen helpen. Deze tekst is ook beschikbaar in

Arabisch:معلومات

Perzisch: من جویای کار هستم

Tigrinya: ትግርኛ ፊደል

Turks: İş arıyorum

український: Я ШУКАЮ РОБОТУ

Wat is Refugee Talent Hub?

Veel vluchtelingen in Nederland willen graag aan het werk, maar het is vaak moeilijk voor hen om een betaalde baan te vinden.

Dit heeft verschillende redenen. Diploma’s zijn niet altijd hetzelfde, taal is vaak een struikelblok en het blijkt lastig om werkervaring of vaardigheden van vluchtelingen op waarde te schatten.

Daarnaast hebben vluchtelingen vaak te maken met vooroordelen. Maar, misschien wel het belangrijkst: als je nieuwkomer bent, heb je vaak een klein netwerk.

Dit is jammer en een gemiste kans voor iedereen. Werk gaat namelijk over veel meer dan inkomen. Werk geeft structuur en toegang tot sociale contacten – en je voelt je gewaardeerd en verbonden. Bovendien, als je je talent, kennis en ervaring kunt inzetten, dan heb niet alleen jij daar wat aan, maar ook een werkgever en de maatschappij profiteren daarvan. Een win-win dus!

Daarom brengt Refugee Talent Hub – een werkgeversinitiatief – jou in contact met organisaties. Want zij geloven dat elke kans op een baan begint met een persoonlijke ontmoeting.

Wat doet Refugee Talent Hub?

Refugee Talent Hub organiseert bedrijfsbezoeken, trainingen, werkervaringstrajecten en andere werkgerelateerde activiteiten. Alle activiteiten hebben als doel om de kans op werk te vergroten. Soms direct, via een recruitment event. En soms indirect, via training van vaardigheden die gewild zijn op de Nederlandse arbeidsmarkt. Hier vind je een uitleg van hun aanpak. En het complete aanbod van hun Nederlands- en Engelstalige evenementen vind je hier.

Op de hoogte blijven van kansen en activiteiten?

Ben je een vluchteling en wil je jouw kans op een baan vergroten? Registreer je snel voor één van hun activiteiten of meld je aan voor hun nieuwsbrief. Op die manier blijf je op de hoogte van de activiteiten en de activiteiten van onze maatschappelijke partners. Ook kunnen zij jou zo bereiken als werkgevers kandidaten zoeken.

Verder vind je al hun activiteiten op InstagramLinkedIn en Facebook.Heb je nog vragen? Aarzel niet en neem direct contact met hen op. 

Ter voorbereiding op je ontmoeting met werkgevers is het handig om alvast:

Je CV klaar te hebben liggen; 

Je diploma te laten waarderen. Diplomawaardering maakt het voor werkgevers makkelijk om inzicht te krijgen in jouw opleiding. Meer informatie vind je hier

Bron: https://refugeetalenthub.com

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.