Nieuws over de AlkmaarPas

Vanuit de gemeente Alkmaar ontvingen we nieuwe informatie over de AlkmaarPas. U kunt het hieronder lezen.

AlkmaarPas met tegoed nu ook gratis voor middeninkomens 

De inkomensgrens voor een gratis AlkmaarPas met tegoed is verhoogd. Alkmaarders met een lager middeninkomen kunnen in 2023 nu ook een gratis pas aanvragen. Het tegoed kun je gebruiken voor sporten, de bioscoop, het kopen van schoolspullen en nog veel meer. De AlkmaarPas kan worden aangevraagd op www.zaffier.nl/alkmaarpas en wordt uitgegeven door Alkmaar Marketing.

De gemeenteraad is akkoord gegaan met het voorstel van het college om de inkomensgrens voor een gratis pas in 2023 te verhogen van 120 naar 150 procent van de bijstandsnorm. Hieronder staat wat 150 procent van de bijstandsnorm is en wat iemand dus maximaal aan inkomen en vermogen, zoals spaargeld, mag hebben voor een gratis pas. 

Maximaal inkomen en vermogen voor een gratis AlkmaarPas

Vanaf 21 jaar tot pensioensleeftijd 
Gehuwden en samenwonenden: € 2.434,02 netto per maand  
Alleenstaanden en alleenstaande ouders: € 1.703,82 netto per maand 

Vanaf pensioensleeftijd 
Gehuwden en samenwonenden: € 2.575,26 netto per maand  
Alleenstaanden: € 1.896,21 netto per maand  

Bovenstaande bedragen zijn zonder vakantiegeld.  

Maximaal vermogen 

Alleenstaande: € 7.605 

Alleenstaande ouders, gehuwden en samenwonende: € 15.210 

Meer informatie over de bijstandsnorm staat op www.zaffier.nl/geldzaken/bijstandsnormen. De hoogte van het pastegoed hangt af van je leeftijd en inkomen. 

Steuntje in de rug voor middeninkomens 

Het college van Alkmaar ziet dat ook steeds meer Alkmaarders met een lager middeninkomen moeite hebben om iedere maand de eindjes aan elkaar te knopen. De hoge inflatie en energieprijzen spelen daarin een grote rol. Door de pas ook voor Alkmaarders met een middeninkomen gratis te maken wil het college hen in 2023 een steuntje in de rug geven, zodat ook deze inwoners ondanks financiële onzekerheden mee kunnen blijven doen met de samenleving.  

Hogere tegoeden voor de lagere inkomens 

Ook wil het college de Alkmaarders met de laagste inkomens extra ondersteunen. Daarom is het tegoed op hun pas in 2023 fors verhoogd. Het gaat hierbij om Alkmaarders met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm, zij hadden al recht op een gratis pas. Volwassenen hebben 100 euro meer aan tegoed ontvangen en senioren 130 euro meer dan vorig jaar. Ook de tegoeden voor kinderen zijn verhoogd. 

AlkmaarPas kopen 

Inwoners van wie het inkomen of vermogen te hoog is voor een gratis pas, kunnen de pas kopen op www.alkmaarpas.nl en gebruik maken van allerlei kortingen en acties. 

Meer informatie over de AlkmaarPas

Voor praktische zaken, bijvoorbeeld als de pas niet goed werkt, vragen over het aanbod of de hoogte van het tegoed, kunnen inwoners terecht bij Alkmaar Marketing: www.alkmaarpas.nl. Informatie over de voorwaarden voor een gratis pas staat op www.zaffier.nl/alkmaarpas

Voor vragen over het inkomen of de bijstandsnorm kunnen inwoners terecht bij Zaffier (voorheen Halte Werk). Zaffier ondersteunt inwoners onder andere bij werk en geldzaken.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.