Leuk uitje in de vakantie

Het is herfstvakantie, de scholen zijn dicht. Alkmaar Taal Thuis is NIET GESLOTEN. Wij blijven gewoon open.

Wil je in de herfstvakantie iets leuks doen? Misschien is een bezoek aan de Kunst 10 daagse in Bergen wel een leuk idee!

Kunst 10 daagse in Bergen

Op maandag 23 oktober begint in Bergen weer de Kunst 10 daagse. Dit is een jaarlijks evenement tijdens de herfstvakantie waar veel bezoekers op af komen. Er is een gezellige sfeer om in rond te lopen of te fietsen en naar de vele kunstwerken te kijken, gemaakt van allerlei materialen en in allerlei vormen. Veel kunstwerken zijn te koop. Maar de 10 daagse is gratis.

Je ziet veel schilderijen, beelden, houtsnijwerken, sieraden, metaalobjecten, glasfiguren, keramiek, strandvondsten etc. Er is ook theater wandeling.

De kunst wordt tentoongesteld in ateliers, winkels, cafés, schuren, kerken, restaurants, een scouting ruimte of gewoon buiten. Met name bij de Eeuwigelaan hangen verschillende grote doeken buiten met afbeeldingen die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen.

Sowieso, is Bergen een prachtig dorp, met onder andere;  duinen, bos, strand, monumentale gebouwen en ook huizen in een aparte bouwstijl.

Het is zeker aan te raden om de fiets te pakken of de bus om tijdens deze Kunst 10 daagse een bezoek te brengen aan het dorp Bergen en je onder te dompelen in zoveel kunstvormen.

In het centrum zie je snel genoeg waar kunst wordt tentoongesteld en waar je een routekaart voor adressen kan vinden.

Onderdompelen =je omgeven door kunst.

Monumentaal gebouw = een oud bijzonder bouwwerk

Het hele programma vind je hier

(tekst: Els Vlaar)

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.