Wereldvluchtelingendag

Op zondag 20 juni, Wereldvluchtelingendag, verrijst op strand Scheveningen een monument van duizenden handgemaakte gedenktekens. We herdenken de ruim 44.000 mensen die hun leven verloren aan Europese grenzen. Overal in het land worden op dit moment tekens gemaakt door betrokken burgers.

Hulpkreten van mensen in verdrinkingsnood worden genegeerd. Libië wordt betaald voor pullbacks – wie ‘gered’ wordt loopt het risico gemarteld of tot slaaf gemaakt te worden. Aan de EU landsgrenzen schiet de grenspolitie met scherp en wordt excessief geweld gebruikt. Nederland strijdt voor een nog afschrikwekkender en daarmee dodelijker migratiebeleid. Medeplichtigheid aan onmenselijke leefomstandigheden in kampen, geweld door grenspolitie, marteling en slavernij in detentiecentra neemt onze overheid daarbij voor lief.

Op 20 juni gedenken wij de mensen die hun leven verloren en staan we op voor menselijk asiel- en migratiebeleid. Van 14:00 tot 18:00 noemen we de namen van zij die overleden en komen er sprekers. U bent van harte welkom.

Tijd: zondag 20 juni, 14:00 tot 18:00

Plaats: Strand Scheveningen – Zwarte Pad, bij Barbarossa Beach https://goo.gl/maps/WYR6EoZ6HMW4DSad9

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.