Oproep Wij doen mee

Van stichting ‘Wij doen mee’ ontvingen we onderstaand verzoek. Mocht u hieraan mee willen doen of meer informatie willen, dan kunt u mailen naar info@wijdoenmee.nu.

Oproep: Deel je verhaal!

Onderdeel van: MYgration: Een initiatief om elkaar beter te begrijpen en polarisatie tegen te gaan

Ons verzoek aan jou:

Ben je in je leven gemigreerd naar Nederland? Kwam je ergens naartoe, zoals werk, studie, de liefde – of vluchtte je ergens vandaan, zoals oorlog, werkloosheid, of armoede? Zou je het leuk en belangrijk vinden om je persoonlijke ervaring hieromtrent met anderen te delen?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Het initiatief MYgration zoekt mensen met een migratieachtergrond (welke dan ook), die in de periode februari-mei beschikbaar zijn om hun verhaal te delen. Concreet betekent dit: 

  • Je vindt het leuk als jouw verhaal in geschreven vorm verschijnt. 
  • Je bent beschikbaar voor een gesproken interview (via een podcast)
  • Je bent bereid om je foto te laten nemen
  • Je vindt het leuk om tot slot, deel te nemen aan een evenement (in Amsterdam, mei-juni) waarin we met elkaar in gesprek gaan over jou verhaal en die van anderen.

We verwachten dat je hier in totaal maximaal 4 dagen aan kwijt bent (verspreid over enkele maanden). Onkosten als reizen worden vergoed in overleg. Je wordt gedurende het hele traject persoonlijk begeleid door ons team. 

Wat is het MYgration initiatief?

We zien dat de Nederlandse samenleving steeds verder polariseert. In Nederland is een ontwikkeling gaande waarin verschillen tussen mensen worden misbruikt. Deze verschillen worden misbruikt om aan te zetten tot discriminatie en haat.  De kernvraag die het initiatief MYgration hiermee adresseert is: Hoe kunnen we de beeldvorming over mensen met een migratieachtergrond realistischer maken en positief beïnvloeden?

Mensen komen om verschillende redenen naar Nederland: voor werk, als vluchteling, voor de liefde, om te studeren. Dit initiatief beoogt deze persoonlijke verhalen van mensen met verschillende migratieachtergronden, te delen met het publiek:

  • Lezen: Publiceren van persoonlijke, geschreven verhalen
  • Luisteren: Delen van een podcast met interviews
  • Zien: Opzetten van een expositie (foto’s + verhaal) op een publieke plaats (plein of park)
  • Spreken: Organiseren van een fysiek gespreksevent waarin 40+ mensen in gesprek gaan 
  • Verbinden: Mogelijkheid tot verdere betrokkenheid via een netwerk 

Wie organiseert het?

MYgration is een samenwerking van Correspondents of the World – een wereldwijde organisatie die beter begrip voor elkaar stimuleert door het delen van persoonlijke ervaringen – en Wijdoenmee! – een samenwerking van verschillende fondsen,  gecoördineerd  door de Haëlla stichting, dat initiatieven steunt voor asielzoekers, vluchtelingen, ongedocumenteerden en statushouders.

Het kernteam bestaat uit Joost Backer (Oprichter Correspondents of the World), Zoé Bander (Changemaker bij Disrupt Development), en Elise Kant (Directeur Haëlla stichting/ Team Wijdoenmee). 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.