Bezoek aan OLC Edinova

Welkom

Vanmiddag waren we aanwezig bij het Open Leercentrum van Edinova. Daar zaten vijf gemotiveerde studenten en twee kundige docenten van Inova bij elkaar om te oefenen met de Nederlandse taal. Het ging vandaag over het verschil tussen de Voltooid Tegenwoordige Tijd (VTT) en de Onvoltooid Verleden Tijd (OVT). Het was nog best ingewikkeld, wanneer gebruik je nu welke vervoeging?

De docenten deden hun uiterste best, er werd veel gelachen en hard gewerkt om dit onder de knie te krijgen.

In het Open Leercentrum (dat gratis te bezoeken is) wordt geoefend met het Spreken en Schrijven van de Nederlandse taal, Woordenschat en Grammatica. De docenten wisselen elkaar af.

Op maandagen werken ze in de Rekere, zaal 501 met mensen op A1+ niveau en op de woensdagen in zaal 502 voor mensen op A2+ niveau. Het is van 13u. tot 15.30u.

We hebben uiteraard onze flyers achtergelaten en geprobeerd uit te leggen dat wij van Alkmaar Taal Thuis vooral gaan voor de ontmoeting, waarbij Taal het middel is. Bij Edinova is het goed leren van de Nederlandse Taal het doel. In dat opzicht vullen deze twee activiteiten elkaar heel goed aan. Zij op maandagen en woensdagen, wij op dinsdagen en donderdagen en dat allemaal in wijkcentrum de Rekere!

Wil je ook eens komen kijken? Zowel vrijwilligers als bezoekers zijn van harte welkom.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *